Hattuja Panamasta ja tuliaishuijaus

IMG_0545

Ystävämme Alessio ja Giulia palasivat eilen Panamasta Roomaan. Olin varautunut inhoamaan heitä hetkisen (ainoastaan täydellisen rusketuksen takia), mutta eihän siitä mitään tullut:

Väsymyksestä vaappuvat matkalaiset pääsivät hädin tuskin ulos portista kun he jo ryhtyivät tonkimaan tuliaisia. Aivan ensimmäisenä he löivät Mikon päähän hatun. Sitten he hurrasivat. Tuliaisia!

IMG_0536

Tässä vaiheessa täytyi tietenkin ottaa ryhmäkuva.

Minä olen jo kauan pitänyt tuliaisia tarpeettomina eli olimme tietenkin unohtaneet Suomesta lähtiessämme koko asian. Poimimme kyllä matkalta mukaan pullollisen Mikulovin valkoviiniä, mutta siinä se sitten olikin. Niinpä kiitin lentokentän aulassa universumia siitä, että olin edellisenä päivänä saanut jonkinlaisen valaistumiskohtauksen ja muistanut Rooman keskustassa olevan pienen liikkeen, joka myy pohjoismaista designia.

Kyllä, olemme tuliaishuijareita.

IMG_0555

Periaatteessahan nämä tanskalaiset espresso-kupit voisivat olla Suomesta, mutta oikeasti ne haettiin ukkosmyrskyssä Via del Pellegrinolta.

Puolustukseksi saa kelvata tämä:

Autossa olisi ollut tilaa korkeintaan salmiakkipussille tai vodkapullolle, mutta niitä olemme tuoneet joskus kauan sitten – ja ne muuten näyttävät säilyvän todella mainiosti Alession keittiön ylähyllyllä.

Jotain meidän oli keksittävä, sillä tuliaiset ja muutkin lahjat ovat täällä todella tärkeä juttu. Vai mitä sanotte esimerkiksi näistä:

  • Marokosta raahasimme Alession ja Mikon kanssa Giulialle mahdollisimman suuren tagine-padan. Jo valmiiksi tupaten täynnä olevissa selkärepuissa. Yksi kantoi pannun, toinen hatun ja kolmas kaikkien kalsarit.
  • Juhannuksena Suomeen saapunut Italian retkikunta toi pussillisen chilejä (itse kasvatettuja, tietenkin), kapriksia, tolkuttoman määrän proseccoa ja anjoviksia.
  • Viime syksynä postissa saapui Roomasta Tampereelle paketti, joka pursusi pastaa, bottargaa (kuivattua mätiä), kapriksia ja vielä vähän pastaa. Ihan vain siksi, että arvelivat meidän ilahtuvan.
  • Olin myöhästyä lennolta Suomeen, koska emme Alession kanssa kyenneet lelukaupassa päättämään pitäisikö Alessandron kaksiviikkoinen tyttövauva enemmän Minni Hiiri- vai Nalle Puh -tyynystä.

Minun olisi siis pitänyt tietää jo paremmin, koska jokaisesta (salmiakkia ja vodkaa ei lasketa) lahjasta ja tuliaisesta on ollut määrättömästi iloa – sekä antajille että saajille. Paras kaikista on tagine.

IMG_5074

Ensin sitä peijoonin pataa metsästettiin monta päivää. Sitten se kuskattiin käsimatkatavaroissa Essaouirasta Marrakeshin kautta Roomaan.

IMG_6236

Katsokaa! Se on oikeasti käytössä eikä kirjahyllyssä pölyyntymässä.

Jos oikein hyvä säkä käy, Giulia innostuu järjestämään tagine-illalliset ennen kuin jatkamme matkaa Sisiliaan. Ja minä lupaan tuoda Palermosta Roomaan cannoleja, vaikka leivonnaisten lennättämisessä ei ehkä olekaan järkeä…

One thought on “Hattuja Panamasta ja tuliaishuijaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s